Vitryska journalister besökte Stockholm

27 mars 2018   Nyheter | Vitryssland

En grupp framstående oberoende vitryska journalister besökte Stockholm 20-23 mars inbjudna av Jarl Hjalmarson Stiftelsen. Under sin tid i Stockholm hade de möten på Utrikesdepartementet, med svenska riksdagsledamöter och med organisationer och experter inom media.

Oberoende journalister i Vitryssland blir ständigt trakasserade, hotade, bötfällda och fängslade. Oackrediterade frilansare som samarbetar med utländska medier utsätts för tryck från myndigheterna och förtalslagar avskräcker den fria pressen. Regeringen upprätthåller ett bokstavligt monopol på inrikes etermedia och oppositionen saknar tillgång till massmedierna.

https://naringslivets-medieinstitut.se/tyst-i-svenska-medier-om-vitrysk-blockad/

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.