Seminarium med den vitryske presidentkandidaten i Stockholm

12 oktober 2016   Nyheter | Vitryssland
fdfds

Christian Holm, riksdagsledamot och ledamot av Jarl Hjalmarson Stiftelsens styrelse, delger sina erfarenheter av Vitryssland under Tatjana Korotkevitjs (2:a fr. v.) besök i Stockholm.

Ledaren tillika presidentkandidaten från den vitryska oppositionsorganisationen Tell the Truth, Tatjana Korotkevitj, har i dag deltagit i ett seminarium anordnat av den svenska delegationen till OSSE:s parlamentariska församling, i samarbete med Utrikespolitiska Institutet.

foto-seminario-2

Tatjana Korotkevitj

Seminariet, som gick under temat ”Vitrysk opposition får plats i parlamentet – är en verklig förändring på gång?”, gav en överblick över den politiska situationen i landet efter parlamentsvalet den 11 september 2016, samt en analys över det något positiva faktum att två medlemmar av oppositionen nu är parlamentsledamöter. Mänskliga rättigheter och oviljan att genomföra rättvisa val diskuterades också. I går kväll träffade Katarina Wallberg och Jens Ahl från Jarl Hjalmarson Stiftelsen Tatjana Korotkevitj för att diskutera Tell The Truths politiska situation, och organisationens planer inför de vitryska lokalvalen 2008.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.