Välbesökt lunchseminarium om utvecklingen i Georgien

29 januari 2016   Georgien | Nyheter

Georgia seminar 02

Onsdagen den 27 januari arrangerade Jarl Hjalmarson Stiftelsen lunchseminariet Developments in Georgia – Challenges for Western integration. Två representanter för Georgiens största oppositionsparti United National Movement (UNM) beskrev de senaste årens utveckling i landet, utmaningarna för en starkare västlig integration och situationen för oppositionen i det kommande parlamentsvalet i oktober i år.

 

Georgia seminar 05

Zurab Tchiaberashvili, Diana Janse och Tinatin Bokuchava

 

Zurab Tchiaberashvili, ansvarig för civilsamhällesfrågor inom UNM och före detta hälsominister talade om de framgångsrika reformer man genomförde under sin regeringstid, det fredliga regeringsskiftet efter valförlusten 2012 och om den nuvarande regeringskoalitionens politik. Parlamentsledamoten Tinatin Bokuchava talade om våld och trakasserier som drabbat UNM, oberoende medier och minoriteter.
Därefter gavs tid till frågor från seminariedeltagarna.
Seminariet modererades av Moderaternas utrikespolitiska rådgivare Diana Janse.

Seminariet var välbesökt och fick ett gott betyg av deltagarna, det går att se i sin helhet här.
Tyvärr var det problem med en av mikrofonerna, delar av ljudet faller bort då och då.

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.