Utbildning för Kosovos framtida politiker i Pristina

23 september 2015   Balkan | Nyheter
Besa Shahini gives her opinion on the recent political developments in the country

Besa Shahini ger sin syn på den senaste tidens politiska utveckling i landet

Kosovo har stått inför många utmaningar efter självständighetsförklaringen från Serbien 2008, och korruption och ungdomsarbetslösheten var och är fortfarande några av de avgörande frågorna i etablerandet av en stark och demokratisk stat. Starka demokratier byggs av demokrater och samarbetet med Democratic League of Kosovo och Jarl Hjalmarson Stiftelsen syftar till att fostra landets framtida politiker i demokratiska värderingar.

Mellan den 18-20 september anordnade Jarl Hjalmarson Stiftelsen en konferens på temat Principer för det Fria Samhället i centrala Pristina för ungdomar ur LDK Youth Forum. Konferensen var en uppföljning från en tidigare i Prevalla med fokus på europeisk integration och korruptionsbekämpning. Denna gång låg fokus på att stärka de ideologiska och demokratiska värderingarna bland medlemmarna i ungdomsförbundet, och till sin hjälp fick varje deltagare en kopia av Dr. Nigel Ashfords ideologiska guidebok Principles for a Free Society.

Gruppbild

Deltagare från LDK Youth Forum

Föreläsningarna leddes av Evelina Lorentzon, f.d. ordförande för Fria Moderata Studentförbundet, och James Marriott, assisterande generalsekreterare för International Democrat Union. Konferensen besöktes även av Prof. Valon Murtezaj, utrikespolitisk rådgivare åt Kosovos premiärminister, samt Lutfi Haziri, Kosovos vice premiärminister.

ggg

Evelina Lorentzon, Prof. Valon Murtezaj och James Marriott föreläste under konferensen

I regionen har Jarl Hjalmarson Stiftelsen fyra samarbetspartners; Party of Democratic Action och Party of Democratic Progress i Bosnien och Hercegovina, Democratic League of Kosovo i Kosovo, och VMRO-DPMNE i Makedonien.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.