Kvinnliga politiker från Georgien på konferens

14 augusti 2015   Georgien | Kaukasus | Länder och regioner | Nyheter | Utbildning | Verksamhet
Khatuna Gogorishvili under kvinnokonferens med UNM.

Khatuna Gogorishvili ledde konferenserna.

Den 14-17 juli 2015 arrangerade Jarl Hjalmarson Stiftelsen (JHS) tillsammans med International Republican Institute (IRI) två konferenser med kvinnliga lokalpolitiker från Georgien. Kvinnorna som kom från olika regioner i landet och representerade oppositionspartiet United National Movement (UNM), samlades i den georgiska orten Chakvi för att diskutera strategier för framtiden.

UNM:s kvinnonätverk är ett av Georgiens största och bäst organiserade och UNM har mycket tack vare nätverkets arbete, lyckats lyfta fram kvinnor på höga positioner inom partiet, inte minst lokalt.

Deltagare under seminariet.

Georgiska lokalpolitiker.

Konferenserna leddes av parlamentsledamoten Khatuna Gogorishvili, som varit drivande i nätverksträffar för kvinnliga UNM-politiker. Hon talade bland annat om vikten av att utveckla en gemensam agenda och formulera ett tydligt budskap inför parlamentsvalet i Georgien nästa år. Medverkade under konferenserna gjorde även parlamentarikern, Zurab Tchiaberashvili, som föreläste om det ekonomiska läget i landet och partiets syn på utvecklingen.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.