Utbildning om ideologi och policyfrågor i Georgien

28 januari 2015   Georgien | Nyheter
Deltagare

Deltagare under den första konferensen i Bazaleti

Jarl Hjalmarson Stiftelsen anordnade under förra veckan två konferenser i Georgien för ungdomar ur Stiftelsens samarbetsparti i landet, United National Movement. Konferenserna kretsade kring ideologi och vägen mot ett NATO- och EU-medlemskap. Konferenserna anordnades i samarbete med det amerikanska International Republican Institute.

Den första konferensen hölls i Bazaleti, strax norr om Tbilisi, medan den andra ägde rum i Chakvi, i närheten av Batumi i västra Georgien. Sessionerna leddes av för tillfället inhyrda tränare. Zurab Japaridze, United National Movements generalsekreterare, och Giga Bokeria, f.d. generalsekreterare för det Nationella Säkerhetsrådet, gästade även de konferenserna för att ge deras syn på georgisk politik på ett internationellt och säkerhetspolitiskt plan. Målgruppen för konferenserna var politiskt aktiva ungdomar ur United National Movements ungdomsförbund.

United National Movement var det styrande partiet i Georgien under två mandatperioder fram tills parlamentsvalet 2012, där de förlorade majoriteten i parlamentet till partiet Georgian Dream. Partisplittring och upplösning av etablerade partier efter ett förlorat val är ett klassiskt exempel på svaga demokratistrukturer. United National Movement visade dock på motsatsen och är nu det första partiet i ett post-sovjetiskt Georgien som har fortsatt att vara ett starkt och unifierat parti trots förlusten i det senaste parlamentsvalet.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.