Rundabordssamtal om europeisk integration på Balkan

9 december 2014   Bosnien och Hercegovina | Kroatien | Makedonien | Nyheter | Utrikespolitik

Jarl Hjalmarson Stiftelsen bjöd mellan den 3-5 december in till rundabordssamtal i Stockholm för representanter från Moderaternas systerpartier på västra Balkan samt representanter från andra berörda organisationer och politiker. Den röda tråden genom samtalen var den senaste tidens utveckling i regionen och utsikterna för ländernas fortsatta europeiska integrationsarbete. Värd för samtalen var Göran Lennmarker, Jarl Hjalmarson Stiftelsens ordförande.

Konferensen öppnades av Frank Belfrage, f.d. statssekreterare för utrikesfrågor på Utrikesdepartementet. Ett ämne som diskuterades flitigt var bland annat de balkanska ländernas säkerhetspolitiska agenda i skuggan av Krimkrisen och IS framfart i mellanöstern. Samtalen kom även att kretsa mycket kring EUs framtida utvidgning i öst, inkluderandet av regionens minoritetsgrupper samt åtgärder för att stävja korruption.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.