DUA Winter School i Kampala

16 juli 2014   Nyheter | Uganda
DUA Winter School 2014

DUA Winter School 2014, Kampala, Uganda

Den 12 – 13 juli annordande Jarl Hjalmarson Stiftelsen tillsammans med brittiska Westminster Foundation for Democracy (WFD) och Democratic Union of Africa (DUA) en konferens för afrikanska ungdomar. Konferensen hölls i Ugandas huvudstad Kampala och riktade in sig på politiskt aktiva ungdomar från center-högerpartier i det subsahariska Afrika.

Det subsahariska Afrika räknas i dag som en av de viktigaste framtida pusselbitarna för världsekonomin. Många av dess länder brottas emellertid fortfarande med att vara semidemokratier där de flesta av dem räknas som mycket svaga. I mångt och mycket hålls dock öppna parlamentsval, men där oppositionens röst kvävs av statskontrollerad media, korruption och restriktioner av partier som inte befinner sig i regeringsställning. Det är därför mycket viktigt att stärka de starka krafterna hos dem som tror på starka, fria afrikanska stater med demokrati, lagstyre och marknadsekonomi som ledstjärnor, och hos dem som motsätter sig totalitära tendenser.

DUA Winter School 2014

Chloe Smith (t.v.) och konferensdeltagare (t.h.)

Jarl Hjalmarson Stiftelsen höll som en del av detta tillsammans med Conservative Party i Storbritannien en konferens i Kampala, Uganda, med partirepresentanter från medlemspartier i DUA. Konferensen fokuserade på kampanj och ämnade öka deltagarnas kampanj- och kommunikationskunskaper, men även konsten att hantera media och presskonferenser. En del av konferensen inkluderade även policy och partiideologiutveckling.

DUA Winter School 2014

Konferensdeltagare under en workshop (t.v.) och James Cockram (t.h.)

Föreläsare var Chloe Smith, ledamot i det brittiska underhuset, och James Cockram, kampanjchef för Somerset Conservatives. Konferensen gästades även av Gregory Mugisha Muntu, president för det största oppositionspartiet i Uganda, Forum for Democratic Change (FDC), Peter Mac Manu, hedersordförande för DUA, och Dr. Kizza Besigye, ordförande för DUA. Konferensdeltagarna representerade center-högerpartier i Botswana, Ghana, Kenya, Lesotho, Malawi, Moçambique, Tanzania och Uganda.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.