Kampanj och kommunikation med PDP i Jahorina, BiH

15 april 2014   Bosnien och Hercegovina | Nyheter

Jarl Hjalmarson Stiftelsen anordnade den 11-13 mars tillsammans med Moderaternas systerparti i regionen, Party of Democratic Progress (PDP), en konferens på temat kampanj och kommunikation i Jahorina i den serbiska entiteten utav Bosnien och Hercegovina – Republika Srpska.

Konferens med PDP på temat kampanj och kommunikation i Jahorina, BiH

Konferens med PDP på temat kampanj och kommunikation i Jahorina, BiH

Det politiska landskapet i Bosnien och Hercegovina karakteriseras av etniska partier med starkt stöd i respektive folkgrupp och etnicitet snarare än med ideologiska motsvarigheter. Stiftelsen sammarbetar med två partier i regionen – Party of Democratic Action (SDA) i den bosniska entiteten Federationen Bosnien och Hercegovina och Party of Democratic Progress (PDP) i dess serbiska motsvarighet.

Deltagare under konferensen

Deltagare under konferensen

Parlamentsval kommer att hållas den 5 oktober 2014 och konferensen syftade till att främja kunskapen om kampanj- och informationsarbete bland de deltagande. Det lades även stor vikt på hur man organiserar och bedriver en kampanj och hur man analyserar huvudsakliga faktorer för att kunna vinna väljarnas gunst. Deltagarna representerade PDP från nästan samtliga distrikt i Republika Srpska och var politiskt aktiva i olika grad, varav några var aktivt kandiderande politiker från partiet. Konferensen gästades av Håkan Filipsson, f.d. pressekreterare för Moderaterna i Stockholm och Pia Prestmo, f.d. informationschef för Høyre i Oslo. En gästföreläsning hölls av Dragiša Delić från PDP, som bland annat talade om PDPs kommande kampanjstrategi inför valet.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.