Oppositionens valkampanj censureras i El Salvador

27 februari 2014   El Salvador | Nyheter | Venezuela
Oppositionspartiet ARENAs ungdomsförbund håller presskonferens om censuren

Oppositionspartiet ARENAs ungdomsförbund håller presskonferens om censuren

El Salvadors valkommission har beslutat att censurera en kampanjfilm från oppositionspartiet ARENAs ungdomsförbund inför presidentvalet den 9 mars, då vice president Salvador Sanchez Cerén, från vänsterpartiet FMLN möter oppositionspartiet ARENAs Norman Quijano, borgmästare i San Salvador. 

Valkommissionens argument till beslutet är att vice president Salvador Sanchez Cerén olovligen nämns vid namn i filmen, vilken tar upp vänsterregeringens nära samröre med regimen i Venezuela. Regeringen i El Salvador har de senaste veckorna blockerat nyheter om de stora protester som ägt rum i Venezuela, med rädsla för att de ska påverka opinionen inför valet. Som ett svar på censuren har ungdomsförbundet lanserat en ny kampanjfilm, som nu snabbt sprids på nätet.

Liksom på många andra håll i Latinamerika spelar Venezuela en aktiv roll i El Salvador genom att stödja landets vänster, bland annat genom oljebolaget ALBA Petróleos, ett bolag som satts upp genom venezuelanska pengar, med uppgift att generera politisk goodwill åt FMLN.

Se filmen från ARENAs ungdomsförbund om situationen i Venezuela

Se den nya filmen från ARENAs ungdomsförbund om censuren

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.