Ungdomskonferens i Belgrad med URS

29 januari 2014   Nyheter | Serbien | Utbildning

Den 16 mars i år går Serbien till omval och förra helgen anordnade Jarl Hjalmarson Stiftelsen tillsammans med Moderaternas systerparti United Regions of Serbia (URS, tidigare G17+) en ungdomskonferens i kampanj och kommunikation i Belgrad, Serbien.

URS

Deltagarna på konferensen om kampanj och kommunikation, Belgrad, Serbien. Talare var riksdagsledamoten Åsa Coenraads och Moderaternas pressekreterare för Stockholms läns landsting, Gustaf Stenlund.

Ungdomskonferensen riktade sig till politiskt aktiva ungdomar och var steg två i ett fyrastegsprogram, skräddarsytt för länderna i den balkanska regionen. De övriga stegen handlar om ideologiska principer och europeisk integration och samverkan.

20140124 URS

Konferensdeltagare (tv) under en föreläsning om att forma ett budskap hållen av Gustaf Stenlund (th), presschef för Moderaterna i Stockholms läns landsting.

På konferensen talade bland annat riksdagsledamoten Åsa Coenraads, medlem i miljö- och jordbruksutskottet, om kampanjuppbyggnad och implementering av vallöften. Gustaf Stenlund, presschef för Moderaterna i Stockholms läns landsting, var också närvarande som föredragshållare och höll sessioner om meddelandeutformning, kampanjarbete under valtider och vikten av sociala medier för att kunna nå den nya generationens väljare. Samtliga sessioner avslutades med uppskattade workshops, där deltagarna fick ur verkligheten baserade uppgifter och därtill möjlighet sätta sina kunskaper i praktiken. Dessa avslutades sedermera med presentation och efterföljande diskussion inför resterande deltagare på konferensen.

20140124 URS

Riksdagsledamoten Åsa Coenraads från miljö- och jordbruksutskottet (tv) talar om vikten av implementering av vallöften inför intresserade konferensdeltagare (th).

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.