Vitryska oppositionspolitiker besökte Sverige

28 oktober 2013   Nyheter | Vitryssland

Den 21-24 oktober besökte en grupp vitryska oppositionspolitiker Stockholm tillsammans med Jarl Hjalmarson Stiftelsen och amerikanska International Republican Institute. Under våren hålls lokalval i Vitryssland och temat för studiebesök var därför kampanj.

Henrik Sjöström talar om hur man kan jobba mot media

Henrik Sjöström talar om hur man kan jobba mot media

De intensiva dagarna i Stockholm inleddes med en kort historiebeskrivning över svenska politiska partier, opinionsläget i dag och utmaningar inför valåret 2014. Gruppen fick sedan träffa Henrik Sjöström, pressekreterare hos Moderaterna, som delade med sig av sina erfarenheter av hur man hanterar media. Dagen rundades av med MUF ordföranden Erik Bengtzboe som talade om vilken roll ungdomsförbundet har i partiet och hur de jobbar inför de kommande valen.

Dag två fick gruppen träffa Alexandra Anstrell, ordförande i Grund- och förskolenämnden i Haninge Kommun. Hon berättade om hur Moderaterna i Haninge bedrivit valrörelsen inför valet 2010. Dagen rundades av med en eftermiddag i riksdagen då gruppen fick träffa riksdagsledamöterna Gustaf Hoffstedt samt Cecilia Widegren. De berättade om sina respektive kampanjer inför riksdagsvalet 2010, vilka för de bägge resulterade i många personkryss.

Gustaf Hoffstedt talar om sin erfarenhet av valkampaj

Gustaf Hoffstedt talar om sin erfarenhet av valkampaj

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.