Ungdomskonferens i Istanbul om Principer för det Fria Samhället

30 september 2013   Ideologi | Nyheter | Turkiet | Utbildning

Jarl Hjalmarson Stiftelsen anordnade mellan den 27 – 29 september tillsammans med den turkiska tankesmedjan Association for Liberal Thinking (ALT) en ungdomskonferens om ideologi i Istanbul. Deltagarna var politiskt intresserade turkiska ungdomar som kommit till Istanbul från hela Turkiet för att ta del av spännande föreläsningar och diskussioner.

Ünsal Cetin föreläser om fri marknad och en globaliserad framtid.

Ünsal Cetin föreläser om fri marknad och en globaliserad framtid.

Seminariepassen leddes av akademiker och politiker från Sverige och Turkiet. Den moderata riksdagsledamoten Cecilia Brinck talade om vikten av lagstyre och Per Heister, rådgivare inom EPP-gruppen i Bryssel, om demokrati och europeiska värderingar. Bland de lokala föreläsarna utmärkte sig särskilt Atilla Yayla, tankesmedjans grundare tillika professor i statsvetenskap och nationalekonomi. Atilla Yayla talade om vikten av jämlikhet och rättvisa och påvisade hur man med en öppen marknad och minskat beroende från staten kan uppnå detta.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.