EPP riktar kritik mot arresteringar i Georgien

23 maj 2013   Georgien | Nyheter
Wilfred Martens

Wilfred Martens, ordförande för EPP

Wilfried Martens, ordförande för European People’s Party (EPP) riktar skarp kritik mot den georgiska regeringen efter det att två ledande oppositionspolitiker, den f.d. premiärministern Ivane Merabishvili och den f.d. hälso- och socialministern Zurab Chiaberashvili arresterats. “Om dessa arresteringar visar sig vara politiskt motiverade, kan det resultera i att processen med Georgiens associeringsavtal läggs på is,” säger Martens i en kommentar och uppmanar samtidigt det internationella samfundet att inrätta en övervakningsmekanism för att bedöma hela förfarandet inför höstens presidentval. 

Det var i tisdags som Ivane Merabishvili och Zurab Chiaberashvili arresterades. Merabishvili är även en potentiell kandidat inför det kommande presidentvalet i oktober.

Läs Martens uttalande här

Läs mer om utvecklingen i Georgien här

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.