Konferens för oppositionen i Azerbajdzjan

9 april 2013   Azerbajdzjan | Nyheter

Den 4-6 april anordnade Jarl Hjalmarson Stiftelsen tre konferenser i den azeriska huvudstaden Baku, i samarbete med National Independence Party of Azerbaijan (NIPA). I oktober månad går Azerbajdzjan till presidentval, men allt tyder på att den auktoritära regimen håller ett fortsatt hårt grepp om landet.

Den första konferensen samlade ett tiotal av de politiska partierna i landet och handlade om koalitionsbyggande och vägen mot demokrati. Det finns i dag en strävan mot utökat samarbete och alliansbygge i flera av oppositionspartierna.

Den andra dagen samlades regionala och lokala politiker från NIPA för en konferens om lokalt partiarbete och hur man bygger upp en bra intern struktur inför ett val.

Partiets ungdomsförbund samlades den sista dagen för en konferens om hur man attraherar medlemmar till en organisation, hur man planerar och genomför politiska kampanjer samt vikten av demokratiska principer i beslutsfattandet.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.