Konferens för kvinnliga politiker i Zagreb

12 mars 2013   Balkan | Nyheter
Kvinnokonferens i Zagreb

Kvinnokonferens i Zagreb

Den 8-10 mars anordnades den tredje upplagan av Regional Women’s Round Table Conference som arrangeras av Jarl Hjalmarson Stiftelsen. Denna gång i samarbete med det kroatiska partiet HDZ och IWDU. Konferensen hölls i ett vårigt Zagreb, och deltagarna var kvinnliga politiker från JHS samarbetspartier i regionen. 

Den svenska delegationen bestod av riksdagsledamöterna Jessica Polfjärd, Margareta Cederfelt och Cecilia Brinck. På plats fanns även representanter från IWDU i form av Azalia Aviles från Nicaragua, Natalia Mchedlishvili från Georgien och Hristina Runceva från Makedonien.

Konferensen inleddes med ett inspirerande tal av Marija Boban, ordförande för kvinnoorganisationen i partiet HDZ. Sedan följde tre sessioner fördelade på två dagar. Eftersom Kroatien blir medlem i EU den första juli i år kom en av sessionerna att handla om vilka erfarenheter Kroatien kan dela med sig av. Vad kan vi lära oss av deras resa mot ett EU-medlemskap? De följande två sessionerna avhandlade ämnen som internationell samverkan och sociala frågor.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.