Valobservatörer får inte besöka Yulia Tymoshenko

30 oktober 2012   Nyheter | Ukraina

Walburga Habsburg Douglas och Matteo Mecacci utanför sjukhuset i Charkiv

Walburga Habsburg Douglas, som lett OSSE:s valobservation i Ukraina och Matteo Mecacci, italiensk parlamentsledamot, nekades i dag att träffa den fängslade oppositionsledaren Yulia Tymoshenko. Den ukrainska kriminalvårdsmyndigheten meddelade en dryg timme innan det avtalade mötet skulle äga rum att det ställs in med anledning av Tymoshenkos hungerstrejk mot valfusket. Senast i mars, tidigare i år, försökte Walburga Habsburg Douglas träffa Yulia Tymoshenko i fängelset, men fick även då avslag.

Läs mer på OSSE:s hemsida

Läs Riksdagens pressmeddelande

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.