Henrique Capriles avslutar valkampanjen i Carabobo

1 oktober 2012   Nyheter | Venezuela

Den 27 september fylldes hemmaarenan för Navegantes del Magallanes, President Hugo Chávez favoritlag i  Baseboll, av tusentals anhängare till hans politiska huvudmotståndare Henrique Capriles Radonski, som höll sitt avslutande valmöte i delstaten Carabobo inför årets presidentval som äger rum den 7 oktober. Capriles uttryckte sin tacksamhet till de tusentals åhörarna som hade samlats på arenan José Bernardo Pérez de Valencia.

Capriles talar på arenan José Bernardo Pérez de Valencia

Efter att ha besökt åtta delstater i sin valkampanj fokuserade Capriles avslutningsvis på invånarna i Carabobo och hänvisade till de problem som Venezuela lider under Chavez vanstyre. Exempel på landets utmaningar belystes inom såväl skolor och universitet som inom sjukvården. Under talet gav Capriles bland annat ett löfte om att staden Valencia ska få sin länge efterlängtade tunnelbana under 2015 och slog fast att valet handlar om att välja en kandidat som håller sina löften. Han jämförde den nuvarande regeringen med en trött gammal basebollkastare som har spelat i 14 år men som vägrar att lämna över sin plats till en fräsch ersättare, trots att det krävs för att Venezuela ska kunna vinna matchen och överkomma framtidens utmaningar.

Capriles kommenterade att ”det är en sak att tro att man är hjärtat av landet och en annan sak att ha landet i sitt hjärta.”

I sin kritik av regeringen fastslog Capriles att makthavarna inte har presenterat något program för säkerhet, arbete eller utbildning samt att de endast vill få folk att tro att landet är självständigt. Han påpekade även att 2000-talets socialism inte har gynnat Venezuelas folk.

I talet framhölls även att regeringens kandidat inte har accepterat några offentliga debatter, enligt Capriles eftersom att han inte har några hållbara planer för att utveckla landet för alla venezuelaner. Han underströk även sitt eget mål om att skapa tre miljoner nya jobb i landet och gav en uppmaning till hela Venezuelas folk att analysera hans plan, jämföra den med presidentens och sedan dra sina egna slutsatser.

Capriles avslutade: ”Den 7 oktober kommer vi att avgöra framtiden, vi kommer inte att välja mellan två personer, vi kommer att välja utveckling, var och en av er har nyckeln, all er kraft och energi kommer att leda till miljontals röster.”

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.