Ungdomskonferens i Bosnien

21 september 2012   Balkan | Bosnien och Hercegovina | Nyheter | Okategoriserade | Utbildning | Verksamhet

Den 14-16 september arrangerade Jarl Hjalmarson Stiftelsen tillsammans med det bosniska partiet SDA (Party of Democratic Action) den andra konferensen i en större utbildningsserie. Deltagarna var unga politiskt engagerade som ansökt om att få delta i SDA:s utbildningsakademi.  Av ungefär 300 sökande var det omkring 40 ungdomar som slutligen blev antagna till utbildningen.

Den första konferensen hölls i maj och handlade om ideologi. Temat för denna konferens var retorik, public speaking och kampanj. Konferensen innehöll såväl praktiska som teoretiska övningar som deltagarna kommer att kunna använda sig av i valkampanjen inför lokalvalen i Bosnien söndagen den 7 oktober. Talare för konferensen var Jørn Haukøy som till vardags arbetar som konsult/entreprenör och är bosatt i Berlin.

Deltagarna håller varsitt tal på torget i Fojnica

Lördagen inleddes med pass kring hur politiska varumärken och kampanj hänger ihop. Jørn gick sedan igenom grunderna inom retorik och public speaking. Det avslutades med att deltagarna höll varsitt tal uppe på den scen som fanns på torget i staden Fojnica. Lördagen rundades av med att deltagarna höll ett till framförande för att sedan få feedback kring vad som kunde förbättras. Dagen efter fick deltagarna upprepa sitt tal ytterligare en gång och det blev då tydligt vilken förbättring som skett mellan lördagens och söndagens framförande.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.