Enrique Riera mot senaten

26 september 2012   Latinamerika | Nyheter

Enrique Riera, ledare för gruppen Movimiento Dignidad Republicana inom paraguanska Partido Colorado, kliver ner från sin presidentkandidatur för att istället leda gruppens kandidater inför det kommande valet till senaten. Han skjuter därmed upp sina presidentambitioner till 2018 och siktar nu mot att partigruppen ska få med minst fem av sina kandidater på Partido Colorados lista.

Enrique Riera på Movimiento Dignidad Republicanas konferens

Enrique Riera har tidigare varit vice ungdomsminister, kongressledamot samt borgmästare i huvudstaden Asunción. Hans partigrupp är även med i den Latinamerikanska organisationen för center-högerpartier Unión de Partidos Latinoamericanos (UPLA) samt International Democrat Union (IDU).

Partido Colorado i Paraguay består av flera grupperingar som konkurrerar om partiets ledarskap och kandidaturer. Paraguays partisystem är därav på många vis annorlunda än de i övriga Latinamerika.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.