Summer School II med unga politiker från Östra Europa

29 augusti 2012   Östra Europa | Azerbajdzjan | Georgien | Kaukasus | Moldavien | Nyheter | Utbildning | Vitryssland

Mellan den 18-22 augusti anordnade Jarl Hjalmarson Stiftelsen årets andra Summer School, en ideologikonferens för unga politiker. Denna gång deltog ungdomar från fyra av länderna i EU:s Östliga Partnerskap, Azerbajdzjan, Georgien, Moldavien och Vitryssland, tillsammans med ett antal svenska ungdomspolitiker.

Den moderata riksdagsledamoten Gustav Blix föreläser om globalisering

Konferensen leddes av den brittiske statsvetaren Nigel Ashford som numera är verksam vid Institute for Humane Studies vid George Mason University i Washington D.C. Under konferensen deltog även ett antal svenska riksdagsledamöter och samhällsdebattörer som talare, däribland Gustav Blix och Christian Holm.

Förutom diskussioner kring grundläggande principer för ett fritt samhälle, utbyttes idéer och erfarenheter från de olika länderna samt hur EU kan stödja den demokratiska utvecklingen i dessa.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.