Konferens för serbiska kommunpolitiker

12 juni 2012   Nyheter | Serbien | Utbildning
Helgen den 8-10 juni arrangerade Jarl Hjalmarson Stiftelsen tillsammans med det Serbiska partiet G17 PLUS den sista utbildningen i en serie av fyra. De tidigare konferenserna har handlat om ideologi, kampanj, branding, EU-integration och nu om politik på en nationell och lokal nivå. Med som talare var Cecilia Brinck, riksdagsledamot, och Fredrik Saweståhl, kommunstyrelsens ordförande i Tyresö kommun.

Lördagsmorgonen inleddes med ett pass på temat ”Principles Into Practice” som hölls av Cecilia Brinck. Cecilia berättade om hur man kombinerar viktiga ideologiska principer genomsyrar såväl lokal som nationell politik.

Glada konferansdeltagare

Efter lunch höll Fredrik Saweståhl ett pass på ämnet allianser. Hur arbetar man i en allians på lokal nivå? Vad är viktigt att tänka på? Vilka är dem stora fördelarna? Dagen avslutades med en workshop om hur man vinner val på lokala frågor.

Söndagen inleddes med att Fredrik berättade om hur EU påverkar arbetet i kommunen. Tomislav Damnjanović, Kampanjchef G17 PLUS, avslutade konferensen med att tala om viktiga lärdomar från valet och hur arbetet framåt ser ut.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.