Kommunikation i centrum på Ghanakonferenser

20 juni 2012   Afrika | Ghana | Nyheter | Utbildning

12-14 juni ordnade Jarl Hjalmarsonstiftelsen två konferenser med sammanlagt 60 kvinnor och ungdomar ur oppositionspartiet New Patriotic Party (NPP) i Ghanas huvudstad Accra. Temat för konferenserna var kampanj och kommunikation och seminarierna bestod av både teoretiska och praktiska övningar.

Håkan Filipsson, presschef på Stockholm stad berättade bland annat om hur man på ett trovärdigt sätt kan använda sig av sociala medier för att nå ut till väljarna. Clara Wahren, rådgivare i internationella frågor hos Stockholms landsting diskuterade vilken roll idéerna spelar i en valkampanj. Christian Gustavsson, kommunalråd i Linköping lyfte fram den lokala aspekten av kampanjarbetet. Och tillsammans med kommunikationskonsulten Jørn Haukøy fick deltagarna öva på att sammanfatta ett politiskt budskap på mindre än en minut.

 

Medverkade gjorde även representanter ur NPP:s partitopp. Kampanjchefen Boakye Agyarko uttryckte sitt engagemang för fattigdomsbekämpningen i landet och refererade till sin egen tuffa uppväxt. Andra hjärtefrågor hos NPP är kampen mot korruption och minskning av den höga arbetslösheten. I december avgörs det om NPP lyckats kommunicera sin politik och blir det styrande partiet i Ghana.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.