Georgiska ungdomar lär sig om kampanjarbete

11 maj 2012   Georgien | Kaukasus | Nyheter | Utbildning

”Sluta prata, börja agera!” var georgiska regeringspartiet, United National Movements (UNM) budskap i förra presidentvalet 2008. Sedan dess har regeringen agerat. Korruptionen som efter självständigheten bredde ut sig, har minskat och den ekonomiska tillväxten är hög. Dock återstår en hel del arbete och i oktober avgörs det om president Micheil Saakasjvili och UNM får förnyat förtroende att demokratisera Georgien. Valkampanjen har precis inletts och internationella valobservatörer bjuds nu in att övervaka valet.

4-6 maj 2012 höll Jarl Hjalmarsonstiftelsen en utbildning i politiskt kampanjarbete i Georgiens huvudstad, Tbilisi. Målgruppen var UNM:s ungdomsrepresentanter från olika delar av landet. Seminarierna leddes av Gustaf Stenlund, pressekreterare hos sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt, Henrik Kelfve, chef för samhällskommunikation på Swedavia samt Veiko Lukmann, rådgivare till Estlands nyss avgångna försvarsminister.

Ungdomarna lärde sig bland annat om hur man paketerar ett politiskt budskap, vilken roll avsändaren har i kampanjarbetet och hur man effektivast når ut till sina väljare. I seminarierna ingick även praktiska övningar som att skapa en fiktiv valkampanj och presentera den på ett övertygande sätt.

De framtida politikerna deltog helhjärtat och visade stor entusiasm under de intensiva dagarna.

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.