Framgångsrika möten i Bryssel för azeriska oppositionspolitiker

11 maj 2012   Azerbajdzjan | Nyheter
Mellan den 7-10 maj anordnade Jarl Hjalmarson Stiftelsen ett partiledningsbesök till Bryssel för National Independence Party of Azerbaijan (NIPA). Målet med resan var att stärka partiets kontakter med europeiska institutioner och politiker. NIPA är ett oppositionsparti till den azeriska diktaturen och sedan många år medlem i International Democrat Union (IDU). Ett av partiets mål för sitt internationella samarbete är nu att bli observatörsmedlem i Europeiska Folkpartiet (EPP).

NIPA:s ordförande Yusif Baghirzade och partisekreterare Arzukhan Ali-Zada med europaparlamentariker Gunnar Hökmark (m)

Under besöket i Bryssel mötte de azeriska politikerna ett stort antal framträdande europaparlamentariker från EPP-gruppen, däribland Corien Wortmann-Kool, vice ordförande för EPP och Jacek Saryusz-Wolski, vice ordförande för Euronest. Därutöver hölls möten på EU-kommissionen och vid EPP:s kontor.

Delegationen från NIPA bestod av Yusif Baghirzade, partiordförande, Arzukhan Ali-Zada, partisekreterare, Elshan Mustafayev, internationell sekreterare samt Ilhama Aliyeva från partiets internationella kansli.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.