Ukrainas vägval – mellan öst och väst

3 april 2012   Nyheter | Seminarier | Ukraina

Arsenij Jatsenjuk

Tisdagen den 3 april gästades Jarl Hjalmarson Stiftelsen av den ukrainske oppositionspolitikern och partiledaren Arsenij Jatsenjuk, tidigare utrikesminister och talman. Jatsenjuk är en av nyckelpersonerna i försöken att ena den demokratiska oppositionen i Ukraina inför kommande parlamentsval i oktober.

Rapporterna är många kring hur den demokratiska utvecklingen i Ukraina går bakåt under president Viktor Janukovitj. Vad betyder då årets parlamentsval för Ukrainas framtid och hur arbetar den demokratiska oppositionen? Det är några av frågorna Atsenij Jatsenjuk gav svar på under seminariet.

Samtalet leddes av riksdagsledamoten Walburga Habsburg Douglas, som också är ledamot av JHS styrelse och som nyligen besökte Ukraina i förhoppning om att få träffa den fängslade tidigare premiärministern Julia Tymosjenko. Dock stoppades hon utanför fängelset.

Se seminariet i efterhand

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.