Frukostseminarium om Ukraina

27 mars 2012   Evenemang
3 april, 2012
08:45till10:00

Jarl Hjalmarson Stiftelsen gästas av den ukrainske oppositionspolitikern och partiledaren Arseniy Jatseniuk, tidigare utrikesminister och talman. Jatseniuk är en av nyckelpersonerna i försöken att ena den demokratiska oppositionen i Ukraina inför kommande parlamentsval i oktober i år.

Rapporterna är många att den demokratiska utvecklingen i Ukraina går bakåt under president Viktor Janukovitj. Vad betyder då årets parlamentsval för Ukrainas framtid? Hur demokratiskt är dagens Ukraina? Hur arbetar oppositionen? Vilka politiska frågor engagerar människor?

Samtalet leds av riksdagsledamot Walburga Habsburg Douglas, som också är ledamot av Hjalmarsonstiftelsens styrelse och som nyligen besökte Ukraina i förhoppningen att få träffa den fängslade tidigare premiärministern Julia Tymosjenko. Hon och övriga kvinnliga parlamentariker stoppades dock utanför fängelset.

Kom och lyssna till Arseniy Jatseniuk som tar pulsen på den demokratiska utvecklingen
i Ukraina.

Hjalmarsonstiftelsen bjuder på frukost.

Datum: Tisdagen den 3 april, 2012
Tid: Kl 8.45-10.00
Plats: Stora Nygatan 30, Gamla Stan, Stockholm

Anmälan till info@hjalmarsonstiftelsen.se

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.