Brottsbekämpning på nätet

28 mars 2012   Befria nätet | Nyheter

Ett europeiskt cybercenter s.k. EC3 vid Europol i Haag ska inrättas med start i januari 2013. Det föreslår nu EU-kommissionen. ”De ska bland annat varna EU:s medlemsländer om större hot samt hjälpa till i polisutredningar och samordna insatser med fokus på onlinebedrägerier, spridning av barnövergreppsbilder samt storskaliga cyberattacker på kritisk infrastruktur i EU” skriver EU-kommissionären Cecilia Malmström på sin blogg.

Bakgrunden är att en miljon människor över hela världen faller offer för någon form av cyberbrott varje dag. Den globala omsättningen för brotten beräknas vara 388 miljarder dollar.

Läs mer 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.