Henrique Capriles utmanar Hugo Chávez i höstens val

15 februari 2012   Artiklar | Nyheter | Venezuela

Henrique Capriles, guvenör, tidigare parlamentsledamot och grundare av center-right partiet Justice First, vann i söndagens val inom oppositionen i Venezuela. Han kommer därmed att företräda en bred koalition av Venezuelas oppositionspartier i höstens presidentval. Henrique Capriles kandiderar mot Hugo Chávez som varit Venezuelas auktoritära ledare under de senaste 13 åren. Analytiker tror att om Venezuelas oftast delad opposition, som som nu har lagt sina meningsskiljaktigheter åt sidan, har störst chans att störta Hugo Chávez, ifall de även fortsättningsvis kan hålla sams, skriver Wall Street Journal.

Efter valet har Henrique Capriles förtalats av statliga medier med medhänvisning till att “Det här är vår fiende, sionismen som Capriles representerar”. “Sionism, tillsammans med kapitalismen, är ansvariga för 90 procent av världens fattigdom och imperialistiska krig. ”

Läs Wall Steet Journal från 13 februari 2012

Läs Wall Steet Journal från 15 februari 2012

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.