“Odemokratiskt val i Ryssland”

10 januari 2012   Östra Europa | Nyheter | Ryssland

Den 4 mars hålls presidentval i Ryssland. ”Hela miljön är odemokratisk” menar professor Anders Åslund på Peterson Institute i Washington DC. Han påpekar att många enskilda kandidater på falska grunder har förvägrats registrering för att få ställa upp i valet. Två miljoner underskrifter krävs för registrering. Tidigare har kandidater diskvalificerats trots att man samlat in nog antal underskrifter. Ytterligare ett odemokratiskt inslag är det faktum att regeringen kontrollerar medierna.

”Dessa val kan inte bedömas som legitima” skriver Anders Åslund.

Läs artikeln i sin helhet

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.