Lukasjenkos försök att undvika social oro

14 november 2011   Artiklar | Vitryssland

Alla tecken tyder på att den vitryska regimen kämpar inte bara med en allvarlig ekonomisk kris utan även en konceptuell kris samt att man inte längre har en långsiktig strategi för att lösa aktuella problem, skriver Kamil Kysiñski vid Centre for Eastern Studies.

Som en följd av detta tvingas Alexander Lukasjenko att på kort sikt göra eftergifter till Ryssland. Något som stegvis begränsar landets självständighet. Å andra sidan blir det på detta sätt möjligt för honom att minska risken för en okontrollerbar social revolt. Och, skriver Kamil Kysiñski, allt pekar på att förtrycket mot regimens motståndare håller på att trappas upp.

Läs analysen om utvecklingen i Vitryssland (på engelska)

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.