Politiker från Ghana besökte Stockholm

26 september 2011   Ghana | Utbildning

Den 19-23 september deltog en delegation från New Patriotic Party (NPP), Ghana, vid ett studiebesök i Stockholm. Delegationen bestod av tio politisk aktiva kvinnor från NPP som är Moderaternas systerparti i Ghana. Samtliga kommer att kandidera i det kommande parlamentsvalet 2012.

Under besöket träffade gruppen ett stort antal svenska politiker, bl.a. riksdagsledamöterna Cecilia Brinck, Cecilia Widegren och Walburga Habsburg Douglas, som också är ordförande i International Women’s Democrat Union (IWDU) och ledamot i Jarl Hjalmarson Stiftelsen, Sofia Arkelsten, partisekreterare för Moderaterna, Eva Solberg, ordförande för Moderatkvinnorna i Stockholm, Kristoffer Tamsons, planeringschef vid Statsrådsberedningen, och Gunnar Oom, Statssekreterare hos handelsminister Ewa Björling. Hedvig Anderson, Moderaternas kommunikationschef, träffade även gruppen för att tala om partiets framgångsrika kampanj i det svenska valet 2010. Därutöver inkluderade programmet studiebesök till en grundskola i Solna och till flertalet idébaserade organisationer inom socialt arbete.
New Patriotic Party är det andra största partiet i Ghana och är för närvarande i opposition. NPP har 107 av 230 platser i parlamentet.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.