JHS på Bokmässan i Göteborg, dag 1

22 september 2011   Nordafrika | Seminarier

JHS deltar med ett digert seminarieprogram på bokmässan i Göteborg. Temat för många av aktiviteterna är nya medier och demokratisering.

På mässans första dag hölls ett seminarium på Internationella Torget, där Javeria Rizvi Kabani från Svenska Institutet och Erik Bengtzboe från Moderata Ungdomsförbundet diskuterade nya mediers roll i de nordafrikanska revolutionerna.

De båda debattörerna var överens om att sociala medier spelade en avgörande roll i revolutionernas startskede för att mobilisera folk, men att det folkliga engagemanget varit enormt mycket större än vad som ryms inom ett begrepp som “Facebookrevolution”. Det viktigaste nu, konstaterade Rizvi Kabani, är att man tar med sig lärdomar från revolutionen och skapar ett samhälle präglat av transparens.

Senare delade kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth ut pris för bästa uppsats på temat “kan nya medier störta en diktator”. Klara Bjerkås Andersson från Göteborg belönades med ett diplom och ett bokpaket.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.