Polsk journalist dömd i Vitryssland

5 juli 2011   Artiklar | Vitryssland

Andrej Pachobut, en välkänd journalist på Polens största dagstidning Gazeta Wyborcza och demokratisk aktivist i Vitryssland, har dömts till tre år villkorlig dom. Domstolen i Hrodna fann honom skyldig till förtal av president Lukasjenka.

Åklagaren yrkade på tre års fängelse för Andrej Pachobut. Åtal väcktes i enlighet med två olika artiklar i den vitryska strafflagen: Artikel 368, del 1, “förolämpning av presidenten”, och artikel 367, del 1 “förtal mot presidenten”. Straffet för brott mot dessa kan vara upp till fyra års fängelse. Andrej Pachobut har suttit häktad i mer än två månader före rättegången.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.