Villkorliga domar för vitrysk opposition

21 maj 2011   Artiklar | Vitryssland

En grupp vitryska oppositionella, flera av dem tidigare kandidater i presidentvalet 2010, fick på fredagen sina domar – som innebar villkorliga staff på mellan ett och två år.

En domstolen i Vitrysslands huvudstad Minsk dömde på fredagen två tidigare oppositionella kandidater i presidentvalet den 19 december 2010, Uladzimir Niakliayeu och Vital Rymasheuski till 2 års villkorligt straff. Även Uladzimir Niakliayeu valkampanj Siarhei Vazniak, Aliaksandr Fiaduta, Andrei Dzmitryjeu fick samma straff. Och Nasta Palazhanka (en välkänd opositionell aktivist från ungdomsorganisationen Unga Front och kampanjarbetare för Vital Rymasheuski) fick ett års villkorligt straff.

Det var också sagt att domarna skulle falla för två andra tidigare oppositionella presidentkandidater, Dzmitry Uss och Mikola Statkevich. I deras fall kommer domarna dock att meddelas senare på grund av att domaren för närvarande är sjuk.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.