Utbildning av utrikesskribenter

16 maj 2011   Utbildning | Utrikespolitik

Helgen 14-15 maj deltog drygt 15 skribenter i en utbildning arrangerad av Hjalmarsonstiftelsen. För den ena gruppen var det sista delen av denna JHS-utbildning. För en andra grupp var det första delen i en tre-stegs-utbildning.

Nio nya skribenter (grupp 4) deltog i ett helginternat på Odalgården i Uppland 13-15 maj. Detta var det första tillfället för denna grupp och det sista steget i skribentutbildningen för grupp 3. Deltagarna som avslutade sin utbildning var: Leogund De Bruin, Pål Jonson, Markus Jonsson, Jörgen Sollin, Rune Sjöberg och Alrik Williams.

Förutom skrivövningar så bestod programmet under lördagen av en föreläsning av Thomas Gur, skribent och rådgivare till JHS, på temat: Kan Turkiet tjäna som modell för utvecklingen i Nordafrika och mellanöstern efter de folkliga revolterna? Båda grupperna deltog i en efterföljande diskussion och presentationer av två skribenter som studerat och vistats längre tider i främst Egypten.

På söndagen höll Pål Jonson, deltagare i skribentgrupp 3 och utrikespolitisk handläggare för moderaterna i riksdagen, ett uppskattat föredrag om säkerhetspolitik: Europeisk säkerhetspolitik och den transatlantiska länken.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.