Presidentval på Seychellerna

23 maj 2011   Artiklar | Seychellerna

Sittande presidenten James Michel valdes i helgen till en andra period i ämbetet. Valdeltagandet var drygt 85 procent.

Seychellernas president James Michel blev i valet 19-21 maj omvald för en andra femårsperiod. Michel, Lepep-partiets ledare, vann 55.46 procent av rösterna. Oppositionens presidentkandidater Wavel Ramkalawan från Seychelles National Party fick 41.43 procent av rösterna, Den självständige kandidaten Philippe Boullé fick 1.66 procent av rösterna och Hjalmarsonstiftelsens samarbetsparti New Democratic Partys kandidat Ralph Volcere fick 1.45 procent. Valdeltagandet var drygt 85 procent. Uppgifterna är hämtade från dagstidningen Seychelles Nations nätupplaga.

Enligt Reuters Africa anklagade Ramkalawan James Michels valarbetare för att muta oppositionella att inte rösta.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.