Nya sanktionerna mot Vitryssland

24 maj 2011   Artiklar | Europeiska Unionen | Utrikespolitik | Vitryssland

Ytterligare 13 vitryska tjänstemän har lagt till EU:s svarta lista över dem som inte får resa in i EU och vars ekonomiska tillgångar fryses.

EU Ministerrådet har infört mer omfattande sanktioner och lagt till ytterligare 13 vitryska tjänstemän på den svarta listan. De flesta av dem är verksamma i landets rättsliga institutioner, på universitet och i skolor. Ministerrådet förklarar att de senaste restriktiva åtgärderna införs mot Vitryssland med anledning av att den tidigare presidentkandidaten Sannikau och ytterligare ett antal medlemmar i den politiska oppositionen och det civila samhället.

Således finns det idag nästan 190 vitryska tjänstemän på den svarta listan – de är alla förbjudna att resa in i Europeiska unionen och flera icke-EU-länder som anslutit sig tillrestriktionerna. Dessutom fryses de finansiella tillgångar de listade individerna har i europeiska banker.

Läs pressrelease

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.