Julia Tymosjenko släppt efter förhör

24 maj 2011   Artiklar | Ukraina

Nyhetsbyrån AFP och KyivPost, publicerade under dagen uppgifter om att Julia Tymosjenko, tidigare premiärminister i Ukraina och ledare för den politiska block Batkivshchyna (Fosterlandet) eventuellt skulle arresteras. Detta blev dock inte fallet. Efter förhör i samband med anklagelser för korruption i samband med tidigare energiavtal släpptes Julia Tymosjenko.

I morse var Julia Tymosjenko kallades till förhör. Detta var inte första gången ukrainska myndigheterna kallade henne till utfrågning. Hon anklagas för misskötsel av statliga medel och sitter sedan den December 22, 2011 i princip i husarrest. Hon har endast tillåtits att resa vid ett par tillfällen, bland annat en resa till Bryssel i mars månad.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.