Vitryska regimen slår mot oberoende tidningar

27 april 2011   Artiklar | Vitryssland

Utgivningen kan komma att stoppas av de två största vitryska obeoende tidningarna Narodnaya Vola och Nasha Niva.

De två största oberoende tidningar i Vitryssland, Narodnaya Vola och Nasha Niva, kan komma att stängas ned. Informatinsministeriet har sänt en begäran till Högsta ekonomiska domstolen för att stoppa utgivningen av tidningarna.

Beslutet har fattats i Informationsministeriet i enlighet med punkt 2.2 i artikel 51 §2 i den vitryska massmedialagen. Där anges att utgivning kan stoppas efter att två eller flera officiella skriftliga varningar har utfärdats av myndigheterna inom ett år.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.