Vitryska regimen slår mot oberoende tidningar

27 april 2011   Artiklar | Vitryssland

Utgivningen kan komma att stoppas av de två största vitryska obeoende tidningarna Narodnaya Vola och Nasha Niva.

De två största oberoende tidningar i Vitryssland, Narodnaya Vola och Nasha Niva, kan komma att stängas ned. Informatinsministeriet har sänt en begäran till Högsta ekonomiska domstolen för att stoppa utgivningen av tidningarna.

Beslutet har fattats i Informationsministeriet i enlighet med punkt 2.2 i artikel 51 §2 i den vitryska massmedialagen. Där anges att utgivning kan stoppas efter att två eller flera officiella skriftliga varningar har utfärdats av myndigheterna inom ett år.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.