Vitrysk partiordförande släppt från fängelse

7 april 2011   Artiklar | Vitryssland

Anatol Liabedzka, ledare för United Civil Party i Vitryssland – samarbetspartner till Hjalmarsonstiftelsen – släpptes igår kväll den 6 april från KGB-fängelset. Han är belagd med restriktioner och får inte lämna landet.

Under presidentvalkampanjen var Anatol Liabedzka nära medarbetare till Yaraslau Ramanchuk, kandidat i presidentvalet. Han var en av alla de som arresterades och nu anklagas “mass upplopp” i samband med protesterna mot oegentligheter i presidentvalet den 19 december 2010.

Anatol Liabedzka greps på natt mellan 19 och 20 december. Han hämtades av KGB från sitt eget hem och fördes till KGB fängelset i Minsk. Sedan dess har han suttit häktad och fick under flera månader inte tillåtelse att träffa sin advokat. Han fick tillstånd till detta först den 23 mars.

United Civil Party är Vitrysslands näst största politiska partiet. Det tillhör centre-right och grundades 1995.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.