Oppositionella hemsidor blockerade i Vitryssland

11 april 2011   Artiklar | Vitryssland

Idag stängdes två av Vitrysslands mest välbesökta oppositionella hemsidor, efter att ha blivit svartlistade av den vitryska statens telekominspektion.

Redan den 23 mars beslutade den vitryska åklagarmyndigheten att de två hemsidorna Charter97 och Belarusianpartizan.org skulle stängas. Åklagarmyndigheten hänvisar till ”lagen om masstillställningar”.

Enligt vitryska internetleverantörer har åklagarmyndigheten uppgett att de två hemsidorna brutit mot åttonde artikelns andra paragraf. ”Innan tillstånd för aktiviteten har beviljats, saknar organisatören och andra personer rätt att i massmedia meddela datum, plats och tid för sin verksamhet, att förbereda och distribuera flygblad, affischer och annat material för detta ändamål”.

Majoriteten av de vitryska internetleverantörerna har fått en lista över svartlistade webbplatser som enligt gällande lagstiftning skall blockeras. Telekominspektionen som valt att inte kommentera situationen meddelar att endast internetoperatörer registrerade i Vitryssland kan ta del av vilka webbplatser som är svartlistade.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.