Georgier intresserade av EU

4 april 2011   Europeiska Unionen | Georgien | Utbildning

Den 28-31 mars genomfördes en studieresa till Bryssel med deltagare från ungdomsorganisation till det georgiska regeringspartiet United National Movement (UNM). Under de fyra dagarna besökte ungdomarna European People’s Partys huvudkontor, Europeiska Kommissionen, NATO:s högkvarter, Georgiens ambassad samt Europaparlamentet där de blanda annat träffade parlamentarikern Anna Ibrisagic.

Syftet med studieresan var främst att öka kunskaperna om den Europeiska Unionen och förståelsen för medlemskapsprocessen hos nästa generations georgiska politiker. Vid besöken knöt deltagarna även viktiga kontakter.

Intresset för ett framtida EU- samt NATO-medlemskap är mycket stort hos ungdomarna i UNM. Diskussionerna vid besöken handlade framför allt om Georgiens väg till att bli en del av den europeiska gemenskapen men även den nordatlantiska freds- och säkerhetsalliansen.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.