Nya domar mot vitrysk opposition

24 mars 2011   Artiklar | Vitryssland

En domstol i Minsk dömde på torsdagen Zmitser Dasjkevitj, ledare för Malady Front (Ung Front) och Eduard Lobau, ordförande i den lokala avdelningen av Malady Front i Minsk till två respektive fyra års fängelse att avtjänas i ett fängelse med hög säkerhet. Brottsrubriceringen var i båda fallen huliganism.

Enligt åklagaren gick Zmitser Dasjkevitj och Eduard Lobau ut på stan den 18 december, 2010 (en dag innan presidentvalet) och angrep med fysikt våld två främlingar på gatan. För detta brott hade åklagaren begärt att domstolen skulle döma Zmitser Dasjkevitj till tre års fängelse och Eduard Lobau till fem års fängelse i ett fängelse med hög säkerhet. Resultatet blev att Zmitser Dasjkevitj dömdes till två års fängelse och Eduard Lobau till fyra års fängelse i fängelse med hög säkerhet.

Både Zmitser Dasjkevitj och Eduard Lobau greps på kvällen den 18 december i Minsk och har sedan dess har de hållits i fängsligt förvar i väntan på rättegång.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.