Fler fängelsstraff för vitrysk opposition

5 mars 2011   Artiklar | Vitryssland

På torsdagen avkunnade en vitrysk domstol straffen för ytterligare tre personer som deltog protesterna i Minsk efter presidentvalet den 19 december 2010. Straffen blev tre till fyra års fängelse.

Alyaksandar Atroshankau, pressekreterare till den oppositionella presidentkandidaten Andrey Sannikau och som tidigare arbetat för nyhetsbyrån Charta97, dömdes till fyra års fängelse som ska avtjänas i en anstalt med särskilt hög säkerhet. Ytterligare två oppositionella: Dzmitry Novik och Alyaksandar Malchanau dömdes för samma “brott” till tre respektive tre och ett halvt års arbetsläger. Alyaksandar Atroshankau, pressekreterare till den oppositionella presidentkandidaten Andrey Sannikau och som tidigare arbetat för nyhetsbyrån Charta97, dömdes till fyra års fängelse som ska avtjänas I en anstalt med särskilt hög säkerhet. Ytterligare två oppositionella: Dzmitry Novik och Alyaksandar Malchanau dömdes för samma “brott” till tre respektive tre och ett halvt års arbetsläger.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.