Ny ambassad i Georgien

14 april 2010   Artiklar | Georgien

Regeringen har fattat beslut om att uppgradera Sveriges sektionskansli i bland annat Tbilisi (Georgien) till ambassad.

– Vi ser ett tydligt behov av att stärka den svenska diplomatiska närvaron på dessa orter [förutom Georgien även Mali, Moldavien och Kambodja]. Inte minst i ljuset av att vi har betydande utvecklingssamarbete i dessa länder, vilket understryker en permanent närvaro genom självständiga utlandsmyndigheter , säger utrikesminister Carl Bildt.

Uppgraderingen kommer att ske under hösten 2010 och innebär att Sverige kommer att företrädas av en ambassadör på plats. Ambassaderna kommer att fokusera på dialog och rapportering kring utvecklingssamarbete, politik och handelsfrågor. Ambassaderna kommer att ha begränsad verksamhet inom områdena migration och konsulär service.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.