Kommunala rikskonferensen 2010

17 april 2010   Bistånd | Europeiska Unionen | Samhälle | Seminarier | Utrikespolitik

Göran Lennmarker (till vänster) och Gunnar Hökmark.

Hjalmarsonstiftelsen deltog under Moderaternas kommunala rikskonferens i Göteborg 16-17 april, dels med en monter i utställningshallen, dels arrangerades ett seminarium. Titeln på seminariet var “Konsten att demokratisera världen”.

Seminariet handlade om demokratiutvecklingen i världen i allmänhet och Stiftelsens arbete i synnerhet. Det var tänkt att verksamheten i Kroatien skulle presenteras som ett exempel på hur Hjalmarsonstiftelsen arbetar på bland annat Balkan. På grund av flygstopp kunde inbjudna paneldeltagare från Kroatien dock inte närvara. De som kommit till Göteborg och som berättade om utvecklingen i världen var EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark och utrikesutskottets ordförande (tillika ordförande för Hjalmarsonstiftelsen) Göran Lennmarker.

 

Ewa Björling.

Fler och fler länder har under senaste årtionden blivit demokratiska, förklarade Lennmarker/Hökmark men kastade in en brasklapp: Det finns också länder som går kräftgång exempelvis Ryssland. Vad gäller frihet på nätet så är detta ett ämne som engagerar Henrik von Sydow – Moderaternas talesman i frågan. Han var en av ett antal inflytelserika partimedlemmar som letade sig fram till Stiftelsens monter i Göteborg.

Det gjorde även handelsminister Ewa Björling, liksom utrikesminister Carl Bildt och Europaparlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt.

Carl Bildt i samspråk.

Under dagarna i Göteborg besökte ett stor antal kommunalpolitiker och partiombudsmän Stiftelsens monter för att samtala om de besöksprogram för 100-talet utländska gäster som kommer att anordnas i valrörelsen. ”Vill du bli värd för världen?” löd texten på en banderoll och många svarade entydigt JA. Ett sort antal besökare anmälde sig också för att fortsättningsvis få Stiftelsens nyhetsbrev.

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.