Konferens om europeisk integration i Bosnien

26 mars 2014   Bosnien och Hercegovina | Nyheter
SDA

Ungdomskonferens om ”EU och politiskt varumärkesbyggande” med deltagare från SDA i BiH

Den 21 – 23 mars anordnade Jarl Hjalmarson Stiftelsen en konferens för politiskt aktiva ungdomar från Moderaternas bosniakiska systerparti SDA, i sammarbete med deras utbildningsinstans SDA Academy, i Vogošća, Bosnien och Hercegovina. Fortfarande tjugo år efter Daytonavtalet står Bosnien inför stora utmaningar av vilka en djupare integration med väst är en av dem.

SDA

Deltagare under en session i politiskt varumärkesbyggande

Ämnet för konferensen var ”EU och politiskt varumärkesbyggande” och syftade i huvudsak till att ge Bosniens framtida politiker en djupare förståelse för den Europeiska Unionen. Seminarierna fokuserade därför till stor del på bosnisk-europeisk integration och de stora utmaningarna som därtill finns för ett förenat Bosnien till att bli en modern europeisk stat. Clara Wahren höll föredrag om Europeiska Unionens principer med personliga erfarenheter som personalchef för Moderaterna i Bryssel. Seminarierna om politiskt varumärkesbyggande hölls av Jørn Haukøy, entreprenör och konsult från Norge med mångårig erfarenhet från den politiska sfären.

SDA

Deltagare under en session om europeisk integration (tv) och Jørn Haukøy (th) under en introduktion av politiskt varumärkesbyggande

Konferensen gästades även av Osman Topčagić, före detta chef för Bosnien och Hercegovinas Permanenta Representation i EU och Senad Šepić, parlamentsledamot i det bosniska parlamentet.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.