Moldaviens roll i Europa efter toppmötet i Vilnius

4 december 2013   Moldavien | Nyheter

European Stability Initiative (ESI) släppte i tisdags en rapport med en djupgående analys av Moldaviens kommande roll i det Europeiska samarbetet efter toppmötet i Vilnius. Moldavien åtnjuter som första post-sovjetiska stat efter de baltiska länderna visumfrihet till den Europeiska Unionen. Fastän Moldavien är en fullt fungerande demokrati i östra Europa, vilket är ett sällsynt fenomen för tidigare medlemmar i CCCP, har vägen dit med att anpassa sig till Europeiska värden kantats av svårigheter och i synnerhet gällande tolerans och homosexuellas rättigheter i samhället.

Läs rapporten från ESI här (PDF)

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.